Skip to content

O Nama

O Nama

Licencirani proizvođač AdBlue® tečnosti na prostoru Bosne i Hercegovine.

Kompanija Begović BH d.o.o. je prvi licencirani proizvođač AdBlue ® tečnosti na prostoru Bosne i Hercegovine. Licencirani smo od strane udruženja Njemačke autoindustrije (VDA) i ocijenjeni kao proizvođači za europsko tržište.

Kapacitet našeg proizvodnog pogona je 100 000 litara AdBlue-a dnevno, što nas čini najvećim proizvođačem AdBlue-a u Bosni i Hercegovini. Osim AdBlue-a (AUS32) proizvodimo Marine AdBlue (AUS40), GreenUrea (AUS20) i AUS50.

Početak proizvodnje

Proizvodnjom AdBlue tečnosti počeli smo 2009. godine, zajedno sa našom matičnom kompanijom OTO BEM d.o.o., što nas čini prvim proizvođačem AdBlue tečnosti na prostoru bivše Jugoslavije (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Kosovo). Do 2018. godine AdBlue smo proizvodili isključivo za tržište Bosne i Hercegovine i Crne Gore, dok danas naš AdBlue možete pronaći širom Europe. Dugogodišnje iskustvo, posvećenost proizvodnji i inovacijama u ovom sektoru autoindustrije rezultiralo je vrhunskim kvalitetom proizvoda.

Naš AdBlue uspješno izvozimo širom Europe (Njemačka, Francuska, Nizozemska, Italija, Češka, Poljska, Hrvatska, Slovenija i Švicarska) te u zemlje Zapadnog Balkana (Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Kosovo, Albanija).

Kompanija Begović BH d.o.o. je jedna od četiri fabrike u Europi koje pored AdBlue-a proizvode i aditivirani AdBlue, naš Premium AdBlue. Kod nas možete pronaći Premium AdBlue ® u raznim varijantama pakiranja. U ponudi imamo praktična pakovanja od 3L i 5L doypack sa lijevkom za istakanje, veoma pogodno za putnička vozila. Za teretna vozila i poljoprivredna vozila obezbijedili smo pakiranja u kanisterima od 5L i 10L sa lijevkom za istakanje. Pored toga Premium AdBlue ® možete kupiti i u IBC kontejnerima 1000L i buradima od 200L.

Od 2015. godine bavimo se proizvodnjom tečnosti za vjetrobranska stakla, WinterClear -40 i -20, te ljetna SummerClear. U ponudi imamo i antifriz, autokozmetiku, deterdžente za pranje aluminijuma, itd.

Polovinom 2023. godine smo počeli sa uvozom i prodajom uree i mineralnih đubriva. Kod nas možete pronaći tehničku ureu, AMG ureu, poljoprivrednu ureu, NPK, te druge vrste mineralnih đubriva i prehrane. Trenutni lager za ureu i mineralna đubriva je 3000 tona.

Misija, vizija i vrijednosti

Želimo unapređujemo naše poslovanje i doprinosimo boljoj budućnosti za sve.

Naša Misija

Naša misija je pružiti visokokvalitetna i inovativna rješenja koja pomažu našim klijentima da smanje svoj ekološki otisak i poboljšaju efikasnost svojih vozila. Vjerujemo da je odgovornost prema okolišu ključna za dugoročni uspjeh, i stoga smo posvećeni stalnom unapređenju naših proizvoda i procesa.

Vizija kompanije Begović BH d.o.o. je postati sinonim za kvalitet i ekološku svijest u regiji i šire. Želimo biti prepoznati kao kompanija koja ne samo da pruža vrhunske proizvode, već i aktivno doprinosi očuvanju okoliša i poboljšanju kvaliteta života. Naša vizija uključuje širenje tržišta i stalno ulaganje u najnovije tehnologije i inovacije.

  • Kvalitet – Posvećeni smo pružanju proizvoda najviše kvalitete koji zadovoljavaju i nadmašuju očekivanja naših klijenata.
  • Održivost – Brinemo o okolišu i posvećeni smo smanjenju našeg ekološkog otiska kroz održive prakse i inovacije.
  • Inovacija – Neprestano tražimo nove i bolje načine da unaprijedimo naše proizvode i usluge.
  • Povjerenje – Gradimo povjerenje kroz transparentnost, integritet i dosljednost u svim našim poslovnim aktivnostima.
  • Zadovoljstvo Klijenata – Naši klijenti su u središtu svega što radimo. Posvećeni smo pružanju izvanredne usluge i podrške.

Želite li postati naš partner?

Nudimo razne mogućnosti partnerstva sa nama.

Kontaktirajte nas i otkrijte kako možete postati dio naše brzo rastuće globalne mreže.